
Enkel campingmat - tips på mat till campingsemestern
Att äta god mat är en del av campingupplevelsen. Det ska inte bara handla om att stilla hungern, utan också att äta gott på semestern. Därför vill vi dela med oss av tre recept som är perfekta att tillaga med olika campingtillbehör. Ett recept för Omniaugn, ett för tillagning på en Muurikka och ett sista recept som tillagas på ett stormkök. Scrolla ner och ta del av våra recept nedan.
Enkel inbakad pizza i Omniaugn
När du äntligen har kommit fram till din efterlängtade campingsemester och kan njuta är det dags att börja fira lite. Nej, vi pratar inte om stödbensölen. Utan vi menar såklart något som är ännu mer synonymt med att fira - pizzan. Vi har optimerat receptet för att pizzan helt och hållet tillagas i en Omniaugn. Om du mot förmodan inte skulle ha en Omniaugn, så vill vi påminna dig om att du hittar ditt omnia kit hos oss på campingvaruhuset.Ingredienser 1 inbakad pizza:
- 1 Pizzakit
- 4 dl riven ost
- 120 gram skinka
- Oregano
- Olivolja
Gör så här:
- Börja med att rulla ut degen på en yta så att den blir ungefär lika stor som ett bakplåtspapper. Du kan även använda en kavel för att jämna ut degen.
- När degen är utrullad, bred ut tomatsåsen jämnt över ytan.
- Lägg sedan på osten och skinkan på tomatsåsen. Du kan använda vilken typ av ost och skinka du föredrar.
- Toppa pizzan med lite oregano för att ge den extra smak.
- Vik upp långsidorna på degen och pressa ihop kanterna för att skapa en sluten pizza.
- Placera den färdiga pizzan i din Omnia-ugnsform.
- Pensla pizzans yta med olivolja för att ge den en fin glans och strö över lite mer oregano för smakens skull.
- Baka pizzan i ugnen på medelvärme i cirka 30-40 minuter eller tills ytan har fått en fin gyllene färg och blivit krispig.
- När pizzan är klar, låt den vila i 15 minuter innan du serverar den. Detta gör det lättare att skära och ger pizzan en bättre konsistens när den serveras.
- Njut av din inbakade pizza!

Pytt-i-panna på Muurikka stekhäll
Snabblagad och enkel pytt-i-panna med stekt ägg och rödbetor slår aldrig fel. Men istället för att plocka fram krögarpytten kan du göra den själv. Det är faktiskt väldigt enkelt. Antingen kan du ta gamla rester som du steker till en pytt eller kan du göra en från grunden med potatis, falukorv och gul lök. En maträtt som till och med den mest kräsna personen inte tackar nej till.Pytten steks smidigast i en Muurika stekhäll utomhus som du kan hitta hos oss på Campingvaruhuset. Matlagningen blir mer bekväm att steka allt i samma panna och komma ifrån det trånga husvagns- eller husbilsköket. Smaklig spis!
Ingredienser 4 portioner:
- 1 kg potatis
- 1 falukorvsring
- 3 stora lökar
- Olja till stekning
- Smör
- 4 ägg
- Salt & peppar
- Till servering:
- Inlagda rödbetor
Gör så här:
- Skala och skär potatis i cirka 1 cm stora tärningar. Lägg potatisen i kallt vatten. Skär sedan falukorv i lika stora tärningar och hacka löken.
- Häll av och skölj potatisen. Tillsätt olja i din Muurikka och stek tills den är mjuk och har fått färg. Tillsätt lök och stek tills den mjuknar.
- Flytta potatis och lök till kanten på Muurikkan där det är lägre temperatur och stek korven tills den fått färg. Salta och peppra. Blanda sedan ihop med potatisen och löken.
- Flytta pytt-i-pannen till kanten på Muurikkan. Tillsätt smör och stek äggen, salta och peppra.
- Servera pytti-pannan med ägg och inlagda rödbetor.
Spaghetti pomodoro med mozzarella på gaskök
Kom in i medelhavsstämning på din campingsemester i sann Italien-anda och gör din egen pasta al pomodoro! Här kommer ett recept på en enkel tomatsås med spaghetti toppad med mozzarella och olivolja. Bjud över dina campingvänner på middag eller avnjut måltiden medan din husvagnsgranne tittar på med en surmulen blick. Allt kan enkelt tillagas i ett gasolkök som du hittar hos oss på Campingvaruhuset. Bon appetit!Ingredienser 4 portioner:
- 400 gram Spaghetti
- Salt
- Burk med krossade tomater
- 1 msk Tomatpuré
- 3 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 dl Matlagningsvin rött eller rödvin
- 1 msk olivolja till stekning
- 1 klick smör
- Några droppar vitvinsvinäger
- En nypa socker
- En näve färsk basilika
- Salt & peppa
Till servering:
- 2 förpackningar mozzarella (250 gram)
- Olivolja
Gör så här:
Koka spaghetti:
- Koka spaghetti i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Gillar du pastan lite mer al dente, ta av pastan 1-2 minuter innan den är klar.
- Ta ut pastan och behåll en del av pastavattnet i en kopp.
Tomatsås:
- Fräs lök och vitlök i olivolja på medelvärme. Den ska inte få färg.
- Tillsätt 1 msk tomatpuré och låt steka med lök och vitlök i någon minut
- Tillsätt vin och låt sjuda
- Tillsätt 1 burk krossade tomater, en nypa socker, salt och peppar efter smak.
- Låt koka ihop i åtminstone 30 minuter och tillsätt 1 dl pastavatten.
- Tillsätt en klick smör och några droppar vitvinsvinäger och låt koka ihop i 5 minuter.
- Blanda tomatsåsen med pastan tillsammans med den färska basilikan i tomatsåsen och rör om i någon minut.
- Servera och toppa med mozzarella och olivolja.